Nyheter Hifimusik #9 2023

Sexsiffrig lyx!

Kinesiska Cayin firar 30 med två nya extremprodukter.

I år fyller Cayin 30 år och firar blanda annat med lyxiga N30LE, en ultralyxig musikspelare gjord i 300 exemplar. Den bygger på firmans modell N8II och har rör och transistorer i förstärkarsteget. Rören är tredje generationen av KorgsNutube 6P1, vacuumkapslade mikrotrioder framtagna för musikinstrument, men också perfekta för mobil användning. Förstärkaren som är balanserad kan kopplas i tre lägen: Nutube Classic (utan motkoppling), Modern (med motkoppling) eller Solid State då rören kopplas förbi. Du kan också välja mellan klass A och AB. De dubbla 8-kanaliga omvandlarna är AKMs hyllade, numera avvecklade flaggskepp AK4499EQ som klarar PCM upp till 32-bit/768 kHz och DSD512. Vill man maxa till det finns också In-Ear-luren Amber Pearl, en av marknadens överlägset dyraste framtagen i samarbete med Unique Melody och med hela 15 element per kanal varav två elektrostatiska och ett piezoelektriskt. Den här extremluren blir ännu mer unik eftersom den bara kommer att tillverkas i 99 exemplar. Och priset? Ja, spelaren kostar 70.000 kronor, men tillsammans med lurarna går kalaset på 170.000 kronor!

Cayin N30LE. På sidan lyser förstäkarsektionens två duotriodkretsar från japanska Korg.
Nya Cayin N30LE.
Amber Pearl hybridhörlurar gjorda i ett mycket hårt trä som vacuuminjiserats med en hartsblanding och sedan precisionsfrästs.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår