Nyheter Hifimusik #10 2023

Extrem materialsport!

Efter år av utveckling kommer nu Rega med nya flaggskeppet Naia.

Efter chockerande dyra referensskivspelare Rega Naiad framtagen helt utan tanke på kostnad (375.000 kr!) kommer nu den billigare, men lika avancerade Rega Naia. Precis som supermodellen tar den Regas lättviktsprincip om att massa absorberar energi och förlorad energi betyder förlorad musik till nya tekniska höjder.
Här har man skapat den idealiska balansen mellan låg massa och extrem styvhet med en skelettplint som är gjord av grafenimpregnerad kolfiber runt en styv kärna av skummad polyuretan. Plinten som är den styvaste och lättaste man gjort är dessutopm förstärkt med en aluminum/kolfiberstag mellan tonarms- och lagerfäste.
Den keramiska tallriken har ett mycket avancerat lager av zirkonium (ZTA) och drivs av tre precisionstillverkade remmar. Separat motornätdel med DSP-styrning för den avancerade 24V AC-motorn. Tonarmen i titan är firmans mest avancerade någonsin där också lagren är av titan och hela armen är framtagen för att ha så få mekaniska skarvar som över huvud taget möjligt. Motvikt i tungsten med fjäderjustering av nålanliggningen.

Rega Naia 

Rega Naia och nya titanarmen med extra stabilt 3-punktsfäste för pickupen. Här den rekommenderade MC-modellen Aphelion 2.
Remdriften med tre remmar mot undertallriken i flygplansaluminium. Notera översidans små piggar fsom ger tallriken minimal anliggningsyta.
Rega Naia här med dammskydd. Notera storleken på nätdelen
Rega Naiad - firmans tidigare referensspelare.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår