Nyheter Hifimusik #10 2023

Efterlängtad tungviktare

Japanska supertillverkaren TAD kommer med en ny golvmodell i Evolution-serien.

Sobra TAD-GE1, är en kommande golvvariant av den stativmodell i serien Evolution som kom förra året. Trots att den hör till firmans instegserie bygger modellen på teknik som utvecklats för toppserien Reference TX. Hjärtat i högtalaren är förstås TADs unika CST-element, ett 2-vägselement som ger en perfekt faslinjär 1-punktskälla. Dessutom fungerar mellanregisterkonen som en waveguide för att styra riktningskarakteristiken för den mittplacerade berylliumdiskanten. Tillsammans ger de en jämn och perfekt punktformig spridning från 250Hz upp till över 100kHz. Mellanregistret har styvt, ultralätt membran av ytbehandlad magnesium och de 7-tums baskonerna är av fem lager aramidfiber. Den 1.2 meter höga och hela 64 kilo tunga, omsorgsfullt stagade lådan är gjord i en kombination av björkplywood och MDF med både framåt och bakåtriktad reflexöppning i lådans botten.

 

TAD-GE1

Här syns den speciella basreflexlösningen kallad ADP och utvecklad för att ge minimal distorsion och ökad dynamik. Bottenplattan är gjord av 15 mm tjock aluminium.
Baksidan med dubbla högtalarkontakter.
Delningsfiltret är monterat på insidan av baksidans aluminiumplatta. Plattan fungerar också som kylning för filtret.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår