Nyheter Hifimusik #7-8 2024

Studioikoner!

Legendariska studiohögtalare har fått nytt liv.

Engelska Lockwood Loudspeakers har en historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet. Inspirerad av landets första TV-sändning (!) 1936 började snickaren Stanley Timms bygga radiokabinett, men övergick snart till högtalare av hög kvalitet. De kom att så småningom att bliv referenser i ledande inspelnings- och sändningsstudior världen över, inklusive Abbey Road och The Rolling Stones banbrytande mobila studio. Lockwood har använts av musiklegender som The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, U2 och många fler, och bidragit till ikoniska album och legendariska soundtracks. Firman samarbetade ursprungligen med Tannoy och använde deras kända Dual Concentric koaxialelement. Med sedan Tannoy inte längre säljs till andra fabrikat, har Lockwood numera egna specialtillverkade element.
Modellen Lockwood Mini har en 10-tums dual concentric och Lockwood Major en 15-tummare. Man tillverkar fem modeller, från minsta Mini till största Major.

Lockwood Loudspeakers 

Lockwood Loudspeakers Mini - närmare 60 cm hög, men här på stativ.
Lockwood Loudspeakers LE1 - näst största modellen: 1.1 meter hög, 60 cm bred och 48 kilo.
Nyutvecklad waveguide för den mittplacerade diskanten.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår