Nyheter Hifimusik #10 2024

Ren hifispelare

Technics har kommit med en ny direktdriven och helgjuten hifiskivspelare.

Med nya SL-1300G har Technics utökat sitt sortiment av skivspelare med den avancerade ΔΣ-Drive (Delta Sigma Drive), en motorteknik som börjat bli industristandard för direktdrivna skivspelare. Nya modellen bygger vidare på tekniken som först introducerades med SL-1200GR2, men med förbättrad motorstyrning och en ny, strömlinjeformad och kärnlös motor. Det handla rom en dubbelrotor/singelstator-motor med högre drivkraft än tidigare. För att öka vridmomentet och minimera vibrationer har den 3.6-kilos skivtallrik i aluminium, mässing och gummi. Varvstabiliteten förbättrats ytterligare tack vare ett nytt, optiskt sensorsystem och en ny flerfasig och ännu tystare strömförsörjning.
Själva chassit har förstärkts med en 2-lagers konstruktion i aluminium och BMC (syntetisk gjutmassa) för att dämpa vibrationer. Designen är minimalistisk och praktisk, och förpackningen är miljövänlig med återvinningsbara material.
Pris runt 40.000 kronor.

Technics 

Technics SL-1300G
Statiskt balanserad S-formad arm i aluminium med kardanupphängning och manuellt intrimmat högprecisionslager för extra låg friktion.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår