Nyhet Reportage

Mastig Mässhelg!

Här kommer några första intryck från mässor i både Göteborg och London, med Michi-CD, Opus 3, Radiant och dCS.

Det var bråda dagar för svenska hifi- och musikredaktörer helgen (och fredagen) 20-22 september, då The UK Hi-Fi Show Live hölls ute på Royal Ascot, samtidigt som Göteborgs Hifi och Musikfest gick av stapeln på den svenska västkusten. 

Om vi börjar i Göteborg är det svårt att bortse från den så omtalade, nya stativhögtalaren Clarity 6.2 från Radiant Acoustics: en ny högtalare framtagen av HiFi Klubbens starke man Peter Lyngdorf. Ljudet som presenterades på mässan lovade gott, men dessvärre hann vi inte med någon jämförelse med betydligt större Dali Epikore 11. Elektroniken bestod av Hegel H600 respektive NAD Masters M66 tillsammans med slutsteget M23.

En ännu större hifi-nyhet, i alla fall för oss svenskar, var kanske ändå att vi som besökte mässan kunde lyssna på en nästan helt färdig, ny version av Bo Hanssons klassiska Opus 3 Continuo-skivspelare hos Rauna of Sweden.

Vänder vi blickarna mot Londons utkant kunde man beskåda (och lyssna på) en inte helt 100% färdig prototyp av Rotels nya, kommande CD-spelare i Michi-serien: Q5. Det är den första signalkällan med Michi-namnet och den kan lika gärna avnändas som transport och DAC. På just DAC-sidan jobbar den med ett 8-kanals ES9028PRO-chip från ESS i fullt balanserat och differentiellt kopplat utförande. Den beräknas nå Sverige i slutet av december och priset blir 69.000 kronor för denna toppmatade praktpjäs!

Sist men inte minst digitalteknik på en helt annan, svindlande nivå, när vi pratar om dCS nya, 5-delade praktpjäs Varèse, som inte ersätter den tidigare toppmodellen Vivaldi, utan placerar sig en bra bit ovanför denna. De fem lådorna innhåller användargränssnitt, separata mono-DAC:ar, klocka och sist men inte minst Core, systemets hjärta.

Kommande Rotel Michi Q5.
Nya högtalare: Radiant Acoustics Clarity 6.2 med en prislapp en bit över 40.000 kronor.
David Steven (VD, vill vänster) och Andy McHarg (Technical Director, till höger) berättade om dCS Varèse i Absolute Sounds stora monter på Ascot.
Bo Hanssons Continuo-skivspelare i starkt utvecklad form, men självklart fortsatt med tangentialarm.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår