Nyhet

Från Roksan

Engelska Roksan släpper idag 4:e generationen av den klassiska förstärkaren Caspian i två olika versioner: Integrated och Streaming.

Roksan Caspian är verkligen en klassisk förstärkare, som nu siktar mot högre höjder än någonsin tidigare genom en rad egna teknologier, samt inte minst: egen tillverkning på den egna fabriken, eller som man säger i pressreleasen: Hand-built at Monitor Audio Group HQ, Rayleigh, Essex, United Kingdom. Och ja, Roksan ägs sedan några år tillbaka av högtalartillverkaren Monitor Audio. 

Den nya modellen kommer i två olika utföranden: Integrated och Streaming, där den avgörande skillnaden är att den senare är en komplett streamingförstärkare, genom inbyggd BluOS-plattform från Lenbrook Group.

Men båda modellerna har den egna Rapture-DAC:en inbyggd samt RIAA-förstärkning och korrigering för MM-pickuper. Gemensam är så klart också den grundläggande Euphoria klass AB-förstärkarteknologien för en renare och mer detaljerad musikåtergivning.

Noterbarbart är även fyra olika DSP-lägen som nås via den egna appen, samt inte bara en balanserad ingång utan även balanserad pre out.

Priserna anges till 3.500 euro för Integrated och 4.500 euro för Streaming, vilket rimligen borde översättas till cirka 40.000 respektive 50.000 svenska kronor.

Roksan Caspian Integrated 4G
Det nya klass AB-kortet Euphoria.
Streaming-förstärkaren tillsammans med dedikerat slutsteg.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår