Nyheter

Ballfinger M 002P

Slimmad precisionsmaskin

Annons:

Tyska Ballfinger har numera tre hyperavancerade avancerade rullbandspelare för hifibruk i sitt sortiment.
Stora fullmatade M 063 H5 som kom för något år sedan finns numera också som den rena avspelningsmaskinen M 063 HX.  Men nyligen visades kommande M 002 P. Det är också en ren avspelningsmaskin, men i nytt slimmat utförande och framtagen för maximalt störavstånd (S/N). Till skillnad från de två övriga är den därför remdriven och har extern DC-nätdel. Den har en nyutvecklad bandföring med mycket låg profil på bara 50 millimeters höjd och med dubbla bandförare/sträckare. Avspelningshuvudet är direktkopplat till XLR-utgångarna för att bandspelaren ska kunna kopplas balanserat direkt till valfri extern analog förstärkare. Spelaren börjar levereras nu i sommar och priset lär hamna på  runt 130.000 kronor.

Många har nog sett att Ballfinger redan visat en snarlik, men lite enklare variant av den slimmade maskinen åt skivspelarspecialisten Thorèns, som heter TM1600.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår