Nyheter

Ljud för normala rum

Svenska högtalare hyllas igen!

I över 20 år har John Larsen från Skillingaryd ispirerats och arbetat vidare i den tradition som legendariska högtalargurun Stig Carlsson (1925–1997) satte igång för över 50 år sedan. Carlssons unika så kallade orto-akustiska principer handlade om de tidiga reflexernas inverkan, men också om förhållandet mellan högtalarens direktljud och det ljud som reflekterades av rummet. Högtalarna utvecklades för att spela med rummet, inte mot det och de flesta av hans modeller var därför gjorda för att stå mot vägg och låta bra i normala bostadsrum. För sjätte året i rad har Larsen Hifis 2½-vägare Larsen 8 fått priset Editors Choice Award 2020 av den stora amerikanska tidningen The Absolute Sound (USA). Men inte nog med det, lillebror Larsen 6 hakar på traditionen med sin tredje utmärkelse i rad.

Larsen 8 - en knappt meterhög 2½-vägar med tre diskanter (två uppåtriktade över 5 kHz), ett 7-tums bas/mellanregister och en sidomonterad 7-tums bas upp till 300Hz.
Larsen 8 och den mindre Larsen 6.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår