Nyheter

Högupplöst

Efter veckor för att inte säga månader av obekräftade uppgifter, står det nu klart att Sonos kommer släppa ett nytt operativsystem, med möjligheter att spela högupplösta filer.

Ja, nu är det officiellt: Sonos nya operativsystem S2 är på gång och det kommer innebära möjligheter att spela högupplösta filer. Samtidigt är det inte kompatibelt med Sonos gamla system, som i konsumentled har runt 15 år på nacken. Vi vet sedan tidigare att riktigt gamla spelare och spelarförstärkare inte kommer stödjas av det nya systemet, liksom inte heller den första generationen av Play:5.

Nu har vi fått svar på tal, och det är egentligen bara de allra första Zone-spelarna, fjärren CR200, Bridge, första generationerna Connect och Connect:Amp samt första generationen av Play:5 som inte stöds av det nya systemet, men fortsatt kan fungera i det gamla.

Till alla Sonos-produkter som kommer stödjas av det nya S2-systemet, hör även IKEA:s trådlösa multirumshögtalarsatsning Symfonisk.

Men det är inte allt, utan en (nästan...) helt ny produkt och två uppgraderingar lanseras också. Ja, inte helt oväntat kommer en ny limpa som ersätter gamla Playbar. Den nya "playbaren" heter ARC vilket ger en tydlig bild av inkoppling och handhavande, men den har också inbyggda Atmos-högtalare, och stöd för högupplöst ljud.

Det kommer också en ny generation av Play:5 som får namnet Five, med ny mjukvaruplattform och den nya färgställningen vit/vit. I övrigt är den helt lik gamla Play:5, med möjlighet att spela stereo på egen hand i liggande läge, och fullödig stereo i stående position, tillsammans med ännu en Five-högtalare. Ny mjukarvaruplattform får även Sub, som nu är inne på Generation 3.

Vi lär veta (ännu) mer i början av juni, när såväl plattform som produkter börjar rulla ut på marknaden. Mer information hittar du HÄR.

Helt nya Sonos Arc är högupplöst med Atmos-högtalare.
De nya produkterna stödjer Sonos nya operativsystem S2.
Här syns tydligt vilka produkter som har stöd för Sonos nya operativsystem S2, vill vänster i bild. De som inte stöds, men fortsatt kan köras vidare med den gamla appen, till höger.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår