Nyhet

Ny jubileumsspelare

Nu kommer ännu en begränsad SL-1200-spelare, den här gången i svart utförande.

Och därmed får den också beteckningen SL-1210GAE, där 10 indikerar den svarta färgsättningen. Den nya spelaren bygger i väldigt hög usträckning på den "vanliga" SL-1200G och liknar därmed också den ursprungliga spelaren som Technics gjorde comeback med år 2014, nämligen SL-1200GAE.

Det som mest särskiljer den nya spelaren, är att den släpps tillsammans med en speciellt utvecklad och helt ny pickup från 80-årsjubilerade Nagaoka, med det passande namnet JT-1210. Det här är faktiskt den första pickupen i en ny serie som snart kommer komma från den japanska pickup-specialisten. Det är precis som som brukligt från Nagaoka en MM-pickup.

Men den nya, strikt limiterade spelaren har faktiskt också fått ärva lite avancerad teknik från flaggskeppet SL-1000, nämligen förbättrad isolering genom ett gelliknande material man valt att kalla aGEL, som ännu bättre ska isolera spelaren från utifrån kommande vibrationer.

Spelaren är begränsad till 1.000 exemplar för hela världen, varav 700 kommer till Europa med JT-1210-pickuper. Det europeiska priset är satt till 4.500 euro.

Under det digitala lanseringseventet, avslöjande man också en kommande integrerad förstärkare till referensserien: SU-R1000, med många nya landvinningar inkorporerade, men mer om den närmare lanseringen framåt årsskiftet.

Mer inforamtion hittar du HÄR!

Technics nya, limiterade SL-1210GAE.
Den nya spelaren säljs tillsammans med en förmonterad JT-1210-pickup från japanska Nagoka.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår