Rättelser Hifimusik #6 2020

Har visst USB!

I Hifi & Musik nr 6, råkar vi felaktigt påstå att Chord Qutest inte har någon USB-ingång. Det har den visst!

Annons:

Qutest är den lilla men högexplosiva Chord-DAC:en vi testade i nr 6/2020, på sidorna 62-63. Den fick goda betyg, men ett minustecken för att den saknar USB-B, vilket ju är helt fel! Den har visst en USB-B-ingång för att koppla in dator eller dedikerade digitalspelare. I faktarutan står det dessutom att den har USB-A, vilket den alltså inte har: det ska stå USB-B!

Vi skyller på Tryckfels-Nisse, men också att den under testets gång så ofta kamperade ihop med Meridians digitalspelare 210, som faktiskt saknar USB-B-utgång!

Nej, den enda lilla kritik som kan riktast mot Qutest vad gäller koppling, är i så fall att den saknar sedvanlig elektrisk RCA-ingång, men kan å andra sidan stoltsera med dubbla BNC-kontakter, som ju är en bättre kontaktstandard. Saknar spelaren man vill ansluta BNC-kontakt, får man skaffa en kabel med RCA i ena änden och BNC i den andra, eller använda sig av en adapter.

USB-B-ingången längst till vänster på Chord Qutest.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår