Nyheter Hifimusik #6 2020

T+A Solitaire

Tysk hörlurskombination i högsta divisionen.

Tyska T+A är väl mest kända för förstärkare och högtalare men nu kommer man också med en hörlur. Solitaire som den heter är en avancerad  80-ohms planarlur med omfång från 5Hz till över 50kHz. Samtidigt kommer också den matchande DAC/hörlursförstärkaren HA 200 med diskret uppbyggd analogförstärkare i ren klass A.  Enheten är rakt igenom balanserad, såväl analogt som digitalt och DA-sektionen kan handskas med PCM upp till 32-bitar768 kHz men också hela 16x DSD! Lurarna är oss veterligen T+As första, men man har lång erfarenhet av både magnetostat- men framför allt elektrostattekniken från flera av sina högtalare. Det handlar både om diskanter, men på senare tid också stora mellanregisterelement som i prestigeserien Solitaire CWT.

Info: www.ta-hifi.de    www.audioconcept.se

 

Baksidan av HA 200. Värt att notera förutom balanserad analog ingång är att den också har en balanserad digitalingång, så kallad AES/EBU. Dessutom tre HDMI-kontakter: Två in och en ut (HDMI ARC).

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår