Nyheter Hifimusik #6 2020

T+A Solitaire

Tysk hörlurskombination i högsta divisionen.

Annons:

Tyska T+A är väl mest kända för förstärkare och högtalare men nu kommer man också med en hörlur. Solitaire som den heter är en avancerad  80-ohms planarlur med omfång från 5Hz till över 50kHz. Samtidigt kommer också den matchande DAC/hörlursförstärkaren HA 200 med diskret uppbyggd analogförstärkare i ren klass A.  Enheten är rakt igenom balanserad, såväl analogt som digitalt och DA-sektionen kan handskas med PCM upp till 32-bitar768 kHz men också hela 16x DSD! Lurarna är oss veterligen T+As första, men man har lång erfarenhet av både magnetostat- men framför allt elektrostattekniken från flera av sina högtalare. Det handlar både om diskanter, men på senare tid också stora mellanregisterelement som i prestigeserien Solitaire CWT.

Info: www.ta-hifi.de    www.audioconcept.se

 

Baksidan av HA 200. Värt att notera förutom balanserad analog ingång är att den också har en balanserad digitalingång, så kallad AES/EBU. Dessutom tre HDMI-kontakter: Två in och en ut (HDMI ARC).

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår