Nyhet

Med DrömSpelare

För 20 år sedan såddes fröet till lyxmärket Kalista. Nu jubilerar man med en vinylsvarv modell ultra-lyx.

Kalista är det lyxigare syskonmärket till Métronome, båda med Jean Marie Clauzel som ägare och designer och båda med hemvist i sydvästra Frankrike.

Jean Marie säger: "Vi är inga skivspelarspecialister, även om vi gjorde Gaia för runt 15 år sedan. Men, vi älskar analogt ljud, så en av mina drömmar, var att dela den här passionen med Kalista-fans, och en vinylspelare kändes som det bästa sättet att fira 20 år med Kalista."

Spelaren är designad helt och hållet hos Kalista och tillverkad runt om i Europa hos Kalistas tillverkningspartners. Det är ingen skivspelare vilken som helst, med touchscreen och allt, men omedelbart igenkänningsbar som en Kalista-produkt. Bland de tekniska godskarna, kan nämnas tre justerbara fötter med flytande (!) magnetisk (!!) fjädring; en magnetupphängd tallrik; separat och elektroniskt kontrollerad motor samt en fullt ut justerbar tonarm.

Enligt Kalista är DreamPlay Twenty-Twenty framtagen för audioentusiaster som uppskattar exceptionellt ljud i kombination med fantastiskt design, hög kvalitet, moderna funktioner och användarvänlighet.

Ganska välbeställd ska man också vara, kan vi tillägga, med en prislapp på 44.770 euro.

Métronome och Kalista säljs av Audio Concept i Stockholm.

Kalista DreamPlay Twenty-Twenty
Kalista-grundaren Jean Marie Clauzel.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår