Musik Nyheter

Bänka dig på lördag!

Sveriges radios symfoniorkester och kända gästartister framför 80-årsjubilerande Förklädd gud inför en tom Berwaldhall, men live på P2 och SVT 2.

Annons:

I dessa coronatider översvämmas vi av välvilliga och givmilda artister som delar med sig av sin musik digitalt. 

Nu på lördag 4 april blir det lite mer avancerat, då Sveriges Radio och SVT samsänder Förklädd gud från Berwaldhallen, klockan 20:00. Utan publik, men med violinisten Janine Jansen, soprnen Malin Byström och Stina Ekblad som recitatör, i Lars-Erik Larssons 80-årsjubilerande verk.

- Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen har en viktig roll som kulturskapare inom Public Service, och vi gör allt för att kunna hålla musiken levande. Janine Jansen, Malin Byström och Johan Dalene tillhör det absoluta toppskiktet bland artister på den klassiska musikscenen och det är en ynnest att vi på kort tid kunnat engagera dem för veckans konsert. Vi är också mycket glada över att Stina Ekblad medverkar i konserten, säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen.

Nu på lördag alltså, klockan 20:00, missa inte, för allt i världen! 

Annons:

Sopranen Malin Byström (Foto: Arne Hyckenberg), violinisten Janine Jansen (Foto: Mattias Ahlm/SR) och Stina Ekblad.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår