Hifimusik #7-8 2013

Stortest!
Ljud som inte syns

Trött på stora lådor som tar upp en massa plats i rummet? Vad sägs istället om något litet, snyggt, vägghängt, ja kanske också aktivt? Visst låter det lockande. I nästa nummer kan du läsa om just det här – högtalare som inte tar plats men ändå levererar. Hela 10 par fick vi ihop, med hög kvalitet som minsta gemensamma nämnare.

Test!
Högupplösta musikupplevelser

Stereomusik i all ära, men kombinationen högupplöst ljud och bild slår trots allt det mesta! Vi lyssnar på en tung Krell-duo för att se hur nära man kommer en riktigt bra 2-kanalsrigg i stereoprestanda.

Grupptest!
Ludwigs hörlurskablar

Okej, du har köpt en av världens bästa hörlurar, men tycker ändå att du vill ha mer. Vi har hittat lösningen – eller rättare sagt fyra olika lösningar. Läs om skräddarsydda hörlurskablar från Cardas, Entreq, Furutech och Sennheiser själva, i balanserat utförande.

Nischad fullträff

Festivalsommaren är i full sving, men tokaggressiv konkurrens har redan skördat flera offer. Det har å andra sidan gjort att nischade och kortare festivaler vädrat morgonluft. Läs om Dans Dakar, nischad elektroniskt festivalhit i år med namn som Justice, Röyksopp, Rebecca & Fiona för att inte tala om den besinningslösa pansarvagnen The Prodigy!

Test!
Hög densitet!

Att omvandla ettor och nollor till musik kanske inte verkar så märkvärdigt idag, och att lägga mer än ett par tusenlappar på något som kanske är omodernt om ett år verkar kanske onödigt. Men svaret är enkelt – dyrare DAC:ar ger mer musikupplevelse. Läs om Primare DAC30 – en omvandlare som svämmar över hörselsinnet med information!

Pris: 79 kr

Pris (.pdf): 39 kr

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår