Nyhet

Resliga torn

Nu kompletterar Acoustic Energy den nyligen släppta 500-serien med ett par riktigt resliga men slimmade golvare.

I den nya 500-serien har den klassiska engelska högtalartillverkaren helt och hållet gått över till kolfiberkoner iställt för kerambelagd aluminium som tidigare, i allt från diskant till mellanregister/basar, som enligt AE ger framför allt mer egendämpning.

Resliga AE520 är en 3-vägskonstruktion med hela fem 5-tums mellanregister/baselement, varav de två översta mellanregister, tillsammans med en 1-tums kolfiberdome däremellan. Mellanregistren för övrigt monterade i egna, slutna lådor.

Lådväggarna är gjorda i 18 millimeter tjock så kallad Resonance Supression Composite (RSC), en teknik man hämtat från firmans Reference-serie.

Frekvensomfånget anges till 30-28.000 hertz (+/- 6 dB) och känsligheten till 90 dB. Med spikar mäter de hela 113 centimeter i höjd. Det svenska priset hamnar på 42.000 kronor/par. Mer info hittar man på hifi-agenten.se samt acoustic-energy.co.uk.

AE520 finns tillgänliga i valnöt samt högglansvitt och svart utförande.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår