Nyhet

Resliga torn

Nu kompletterar Acoustic Energy den nyligen släppta 500-serien med ett par riktigt resliga men slimmade golvare.

I den nya 500-serien har den klassiska engelska högtalartillverkaren helt och hållet gått över till kolfiberkoner iställt för kerambelagd aluminium som tidigare, i allt från diskant till mellanregister/basar, som enligt AE ger framför allt mer egendämpning.

Resliga AE520 är en 3-vägskonstruktion med hela fem 5-tums mellanregister/baselement, varav de två översta mellanregister, tillsammans med en 1-tums kolfiberdome däremellan. Mellanregistren för övrigt monterade i egna, slutna lådor.

Lådväggarna är gjorda i 18 millimeter tjock så kallad Resonance Supression Composite (RSC), en teknik man hämtat från firmans Reference-serie.

Frekvensomfånget anges till 30-28.000 hertz (+/- 6 dB) och känsligheten till 90 dB. Med spikar mäter de hela 113 centimeter i höjd. Det svenska priset hamnar på 42.000 kronor/par. Mer info hittar man på hifi-agenten.se samt acoustic-energy.co.uk.

AE520 finns tillgänliga i valnöt samt högglansvitt och svart utförande.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår