Nyhet

Av Wilson SabrinaX

Den här veckan är det global lansering av Wilson Audios nya version av sin allra minsta golvhögtalare. Detta till trots med massor av lösningar lånande från stora Chronosonic XVX.

Den strikt limiterade WAMM Master Chronosonic var Daryl Wilsons (son till grundaren David Wilson) första, stora, egna projekt hos Wilson Audio. Chronoconic XVX som följde, var ett försök att komma den nya rerenensen så när som möjligt i prestanda, men som också introducerade en rad helt nya förbättringar.

Och ett flertal av dessa har nu också hittat fram till Wilsons minsta golvhögtalare, när Daryl Wilson vände blick och öron mot "lilla" Sabrina.

En stor skillnad jämfört med förra generationens Sabrina, är att nya SabrinaX:s hela låda är gjord i Wilsons X-Material, inte bara baffel och bottenplatta: extremt styvt och med hög inre dämpning, med mindre färgning av musiken som följd.

Även diskantelementet Convergent Synergy MK5 har hämtats från toppmodelleerna, och sämre härstamning kan man ju helt klart ha! Den nya 8-tumsbasen har hämtats från basunderdelen till Sasha DAW. Basreflexporten är så klart fräst ur aluminium och såväl spikar som kontakter har hämtats från stora XVX. Beroende på utförande ligger parpriset på 255.000 till 275.000 kronor.

Högtalarna finns att höra hos Audio Concept i Stockholm.

Wilson Audios nya SabrinaX.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår