Nyhet

Äntligen!

Sex år efter att Technics återuppstod och släppte den 2-delade referensförstärkaren SU-R1/SE-R1, är nu ett integrerat alternativ på G: SU-R1000.

Technics integrerade förstärkare SU-R1000 i Reference-serien förväntas ut på marknaden i början av nästa år och priset uppskattas just nu ligga runt 80.000 svenska kronor, eller 7.700 euro. Det är en stilig pjäs som definitivt ärvt formspråket från sin 2-delade storebror, från vilken den också hämtat det mesta av tekniken, men också adderat en del tekniska nyheter.

Liksom den 2-delade referensen, handlar det till skillnad från konventionella klass D-lösningar, om en i princip rakt igenom digitalt baserad konstruktion, och mycket tid och energi har lagts på att vidareutveckla den jittterhämmande så kallade JENO-teknologien: Jitter Elimination and Noise Shaping Optimization.

Nytt hos SU-R1000 är den digitala skivpspelar-EQ:n (RIAA) för att på bästa sätt hjälpa till med vinyluppspelningen från Technics många direktdrivna skivspelare, inte minst referensmaskinen SL-1000R

Den digitala tekniken till trots, väger förstärkaren in på modiga 22 kilo och specificeras till 2x150 watt i 8 ohm respektive 2x300 watt i 4 ohms impedans. Den har USB 2.0 för koppling till dator/spelare och hanterar MQA och DSD hela vägen upp till 22.4 MHz.

Under hösten (november) kommer också en uppdaterad MK2-version av Technics kompakta lilla allt-i-ett-lösning SC-C70, med en prislapp runt 10.000 svenska kronor.

SU-R1000 har ärvt VU-mätare och överlag formspråk och grundläggande teknik från sin 2-delade storebror.
SU-R1000 har en tämligen komplett uppsättning såväl digitala som analoga ingångar, även balanserade XLR. Två uppsättningar rejält tilltagna högtalarkontakter.
Uppdaterad allt-i-ett-lösning inklusive CD: SC-C70 MK2.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår