Nyhet

Flexibel design

Engelska iFi fortsätter satsa på mer "normalstora" men ändå egensinnigt designade produkter. Först ut i NEO-serien blir föga förvånande en hörlurs-DAC.

Det mest slående med iFi:s nya mellanserie NEO är nog annars att den kan ställas såväl horisontellt och vertikalt, inte så lite likt Kenwoods kompletta CD-receiversystem runt millenieskiftet, då även den tydliga OLED-displayen hänger med i svängarna och låter sig läsas åt båda håll. 

Först ut blir hörlurs-DAC:en NEO iDSD, som stärker funktionaliteten ytterligare genom den väl tilltagna och centralt placerade multifunktions-/volymratten.

Funktionsmässigt kan den agera komplett DAC och försteg med variabel utgång, eller som en ren DAC med fast utnivå, genome endera balanserade XLR- eller sedvanliga RCA-utgångar. Men så har den ju också hörlursförstärkare, för både vanlig 6,35- men också balanserade 4,4-millimetersjack.

DAC-chipet kommer från Burr-Brown och hanterar i sedvanlig iFi-ordning såväl DSD- som MQA-filer. Den har redan landat hos den svenska generalagenten och priset här hamnar på 8.000 kronor.

 

 

 

Ifi NEO iDSD kan ställas såväl vertikalt som horisontellt.
Såväl 4,4- som 6,35-millimeters hörlursjack.
Såväl XLR- som RCA ut, USB-B, optisk TosLink och elektrisk S/PDIF in.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår