Nyhet

JBL fyller 75 år!

I år fyller JBL 75 år och under maj månad kommer två jubileumsprodukter släppas.

I år fyller JBL 75 år, vilket man så klart firar tillsammans med moderbolaget Harman, med två fullt moderna men historiskt tillbakablickande produkter.

Först och främst, en till 750 par limiterad utgåva av den nya modellen av L100, med tillägget Classic. Den har samma aluminiumdome som hos grundmodellen, men basen har ny upphängning, delningsfiltret har setts över och förbättras och terminalerna på baksidan har dubblerats, liksom även monteringskoppen akustiskt sett förbättrats. De dedikerade golvstativen följer också med från början när man köper den här limiterade utgåvan.

Viktigast av allt är kanske ändå att de har signerade plaketter på baksidan och levereras i likaledes signarede trälårar! Högtalarna är limiterade till 750 par och det kompletta namnet lyder: L100 Classic 75.

Men det stora jubileumsnyheten är helt klart SA750, en fullt modern men högst retroosande integrerad förstärkare med koncerntypisk klass G-drift och med klara blinkningar tillbaka till 60- och 70-talens klassiska modeller SA600 och SA660. Utsidan är sofistikerad och retro, med stora rattar och vippor, aluminiumfront och träsidor, men innandömet helt up-to-date, med Dirac Live rumskalibrering, Apple AirPlay 2, UPnP, Chromecast, Roon Ready och redo att koda MQA-filer. Men för vinylentusiaster finns också såväl MM- som MC-förstärkning och hörlursditos kan glädjas åt frontens 3,5-millimeters hörlursjack.

Även om klass G använts inom Harman-sfären, är vi rätt säkra att den moderna klass G-teknologin inuti SA750, ärvts från koncernkollegan Arcam, med låg grad av övergångsdistorsion men ändå låg strömförbrukning. Den anges till 2x120 watt i 8 ohms last. Arcam SA30, närmare bestämt...

Även SA750 är begränsad, men inte till årets slut. Båda produkterna väntas ut på marknaden under maj månad.

JBL SA750
JBL L100 Classic 75

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår