Nyhet

Sonos Roam

Efter veckor av läckor, är det äntligen officiellt: Sonos släpper sin länge emotsedda och mycket portabla högtalare Roam.

Annons:

Det är ungefär ett år sedan Sonos släppte sin allra första portabla och uppladdningsbara högtalare Move. Den var också först i Sonos-familjen att erbjuda Bluetooth-koppling tillsammans med sedavanlig wi-fi, vilket så klart är ett plus om man befinner sig utanför hemmets nätverk.

Men Move är inte jätteliten och mer portabel än bärbar. Nya Roam, som kan förbeställas från och med nu och finns i butik från och med 20 april, är något helt annat. Med en trekantig form, storlek som en liten läskflaska och en vikt strax under ett halvt kilo, är Roam verkligen ultraportabel.

Det fina i krågsången är att denna högtalare inte är en ny Bluetooth-högtalare vilken som helst, utan den har fortfarande stabil wi-fi-koppling när den befinner sig i hemmiljö, och switchar automatiskt mellan wi-fi och Bluetooth, till skillnad från Move. 

En ny funktion, som även kommer implementeras till Sonos övriga S2-kompatbila enheter (det nya operativsystemet), är Sound Swap, vilket innebär att du genom ett långt tryck på Roam, sänder vidare ljudet till den närmaste högtalaren i Sonos-systmet. Precis som tidigare, kan du plocka med dig ljudet till en tyst högtalare från en annan som spelar, genom exakt samma operation: ett långt tryck på playknappen. Ytterligare en funktion, med andra ord.

Precis som Move har den också automatisk TruePlay, vilket innebär att den optimerar ljudet till den miljö den befinner sig, vilket även gäller vid Bluetooth-uppspelning.

Bland övriga teknikaliteter kan nämnas damm- och vattenskydd enligt normen IP67, 10 timmars speltid och hela 10 dagars vilotid när den inte laddas, som kan göras endera genom sedvanlig USB-C-kontakt och sladd eller den magnetiska laddpucken den har som hemmabas.

Det är en monohögtalare med ett diskant- och ett ovalt bas-/mellanregisterelement, som båda har högeffektiva neodymmagneter. För effektivitetetens skull, har man även valt dubbla klass H-förstärkare, som är mer energisnåla än motsvarande klass D-förstärkare när man lyssnar på lägre nivåer.

Det här blir Sonos hittills billigaste högtalare med ett pris på 1.999 kronor.

Mer info hittar du HÄR.

Nya Sonos Roam spelar såväl liggande som stående.
Den magnetiska laddpucken som är Roams bas i hemmiljö.
Roam finns i både svart och vitt uförande.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår