Nyheter Nyhet

Polk Reserve

Nu släpper amerikanska Polk sin nya Reserve-serie, med mycket av tekniken från de avsevärt dyrare Legend-högtalarna.

Annons:

För ett drygt år sedan kom Polks Legend-serie, med högtalarmärkets hittills mest avancerade modeller, vilket inte minst gäller den största golvaren L800, som vi testade med gott resultat i Hifi & Musik nr 4/2020.

Nu släpper man den betydligt billigare men tekniskt sett rätt snarlika Reserve-serien, med ambitionen att erbjuda en svårslagen relation mellan pris och prestanda.

När man kollar tekniken, är det svårt att anföra några riktigt allvarliga invändningar. För det första har man förfinat den patenterade Power Port-tekniken med ännu bättre geometri, men framför allt lagt till X-Port, som är en individuellt avstämd tub som sticker upp i porten, för att ytterligare släcka ut resonanser. Sammantaget betyder det Power Port 2.0.

Elementen verkar ha ärvts rakt av från Legend-serien, med Pinnacle-diskanten med spridningsoptimerande fasplugg och Turbine-element i mellanregister/bas. Dessa har en skumkärna och sju tydliga veck för högsta möjliga styvhet och egendämpning.

Det handlar om en omfattande serie, med hela tre golvare, två stativmodeller men även tre olika centrar och ett par Atmos-högtalare. Störst är golvaren R700 för cirka 25.000 kronor/paret, med småsyskonen R600 och R500. Minsta högtalaren är stativaren R100 för cirka 12.000 kronor/paret, som även har en stativstående storebror i R200-modellen.

Det är bara stora R700 som har dedikerade (låg)baselement, utöver Turbine-mellanregistret. Hos alla de övriga högtalarna, sköter Turbine-elementet eller elementen såväl mellanregister som bas. Polk Audio distribueras genom Septon Electronic i Sverige.

Hela nya Polk Reserve-serien.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår