Nyheter

Triangle fyller 40 år

Franska Triangle återvänder till två av sina mest klassiska modeller när man nu firar 40 år i branschen.

Annons:

Ja,  franska Triangle är bara cirka 10 år yngre än Hifi & Musik, när man nu firar 40 år som en av Frankrikes största och mest framgångsrika högtalartillverkare. Det som alltid varit något av en käpphäst hos Triangle, är att man inte bara utvecklar utan också tillverkar väldigt mycket helt på egen hand, i den egna fabriken i Frankrike. Inte minst elementen. Ja, man kan dra givna paralleller till den franska högtalartillverkningens verkliga gigant Focal, som också gärna gör i princip allt på egna, närliggande fabriker.

Den allra första Triangle-högtalaren hette 1080 och utvecklades av grundaren Renaud De Vergnette 1980, cirka ett år innan själva företaget grundades.

Men det är inte den modellen man utgår från när man nu lanserar den strikt limiterade duon 40th Anniversary-högtalare, utan golvaren Antal och stativaren Comète.

Det är verkigen ett par klassiskt skurna, mycket snygga högtalare, tillverkade i HDF coh med endera högglans Santos Rosewood eller matt, skandinaviskt inspirerad Blond Sycamore-finish.

Båda högtalarna har hämtat mycket av tankarna och tekniken från Triangles båda toppserier Magellan coh Signature.

Bland godsakerna kan till exempel Triangles egensinnigt hornladdade diskant nämnas, för de här båda fallen den speciellt framtagna TZ2520MG, vars magnesiumdome dessutom fått en beläggningn av rosenguld! Även mellanregister (med kon helt och hållet i cellulosamaterial) och bas har utvecklats särskilt för de här högtalarna.

Priserna blir 15.000 kronor paret för Comète coh exakt det dubbla för Antal. Vi är onekligen spända inför kommande test av endera modell!
Mer info finns på Hembiobutikens web!

Triangle Antal 40th Anniversary
Triangle Comète 40th Anniversary, ny tillfällig gäst i Esprit-serien.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår