Nyheter

Fullständig Klimax

Linn släpper sin nya Klimax DSM, med den helt egna Organik DAC.

Annons:

Skotska Linn har verkligen tagit i från tårna när man utvecklat, tillverkat och nu släpper ut sin nya streamingmaskin Klimax DSM på marknaden. Precis som vanligt i Linn-världen, innebär DSM på Klimax- (och Akkurate-) nivå att strömningsplattformen samsas med en komplett förstegsdel, förutom DAC. I och med nya Klimax DSM ändrar man radikalt formspråk och följer i spåren på de tidigare släppta Selekt och Majik DSM, med den högre lådan och den topplacerade volymratten. Men, på Klimax-nivå är lådan liksom allt annat så klart avsevärt mer påkostat, på alla sätt och vis.

En av de stora nyheterna med den nya Klimax-generationen är att den innhåller företagets allra första, helt och hållet egenutvecklade och producerade DAC, som man döpt till Organik, och som i grunden bygger på programmerbara FPGA-krestar. Apparatens bultande hjärta, enligt Linn.

 Klimax DSM kommer finnas i tre olika utföranden: förutom den "vanliga", endast för ljud, även en AV-version med HDMI samt förstås Klimax System Hub, för alla som har DAC:en placerad i högtalarna (Klimax 350 eller Klimax Exaktboy). 

Ambitionsnivån har varit hög och priserna blir därefter. Klimax DSM och DSM AV kostar båda 362.000 kronor. System Hub "mer modesta" 181.100 kronor.

Mer information om nya Klimax DSM och svenska återförsäljare, hittar du på Linns hemsida, som vi länkar till HÄR.

Den helt egna Organik DAC.
Baksidan av Klimax DSM AV har även HDMI.
Stor display och volymratt på toppen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår