Nyheter

Så in i Norden

Nu finns franska Qobuz tillgängligt i Sverige och övriga Norden, med förlustfria 24/192-filer.

Annons:

Konkurrensen hårdnar betänkligt när franska Qobuz till slut satsar även på den nordiska marknaden. Inte minst Sverige men även hela Skandinavien, har som bekant varit ett strömmande getingbo, eftersom "vi" gett upphov till såväl Spotify som WiMP, som sedan många år bytt namn till nuvarande Tidal.

Även om omkomprimerad CD-kvalitet är på gång hos Spotify, är det nog ändå Tidal som kommer få mest konkurrens av Qobuz, då båda tjänsterna satsar stort på högupplöst material. Men där Tidal satsat på de mer kompakta MQA-filerna för att strömma såväl 24/96 som 24/192, är det rena Flac-filer som gäller hos Qobuz. Och enligt vad man säger själva, marknadens klart största utbud av högupplöst material. Den totala katalogen omfattar hela 70 miljoner spår varav 500.000 har extensiv metadata i form av biografier, recensioner med mera. Förutom den stora mängden högupplöst musik, är man också kända för att ha inte mindre än 15.000 kurerade spellistor.

Hos Qobuz kan den som vill också handla och ladda ner musik, till rabatterat pris som abonnent.

Qobuz erjuder inget komprimerat ljud av typen Ogg Vorbis eller MP3, utan som "sämst" CD-kvalitet om man väljer Studio Premier, eller högupplöst upp till 24 bitar/192 kHz om man väljer Studio Sublime. Den vanliga kvaliteten kostar 149 kronor i månaden om man väljer ett årsabonnemang, annars 199 kronor per månad. För Studio Sublime är det 2.499 kronor per år som gäller. Det vill säga 208,25 kronor per månad, att jämföras med Tidals motsvarande Masters-abonnemang som ligger på 199 kronor per månad. Hos Qobuz kan man även teckna familjeavtal för båda kvaliteterna.

Och så finns mer eller mindre hela Neil Young-katalogen tillgänglig i 24/192! Hifi & Musik är just i färd med att utforska den här på den nordiska marknaden nya tjänsten och hoppas kunna bjuda på en i alla fall lite kortare rapport redan i kommande nr 5. Mer info hittar du HÄR!

Just nu kan man teckna sig för en gratis provmånad.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår