Nyheter

Nya Sony WF-1000XM4

Nu kommer Sonys nya, avsevärt förbättrade in-ear-lurar WF-1000XM4, som ärvt mycket av tekniken från de hyllade over-ear-lurarna WH-1000XM4.

Annons:

Sonys helt trådlösa in-ear-lurar har kanske inte nått samma särställning på hörlursmarknaden som bolagets vanliga over-ear-lurar WH-1000XM4, men inte långt ifrån. Gamla modellen WF-1000XM3, testade vi med mycket gott resultat hösten 2019 och de var väl inte helt purfärska då, så en förbättrad uppföljare har varit på tapeten ganska länge.

Och nu är det dags! Under juni månad lanseras den helt nya och på många punkter förbättrade modellen WF-1000XM4, med svenskt och norskt pris på 2.800 kronor. Det man först lägger märke till är att lurarna blivit ganska mycket mindre och ligger mer inuti örat, där förra generationen hade en ganska stor del av den då rektangulärt ovala kroppen utanför örat.

De tekniska förbättringarna är omfattande och flertaliga och vi får begränsa oss till att helt kortfattat beskriva de viktigaste. Som det nya integrerade NC- och förstärkarchipet V1; förbättrade kuddar; automatiskt avstängning av yttre mikrofoner när det blåser; nytt avancerat element; förbättrad DAC och förstärkning med 24 bitars signalprocessning; högupplöst trådlös överföring genom LDAC; automatiskt musikstopp och ambientläge när man pratar; snabbparning med Android-enheter; trådlös laddning samt sist men inte minst avsevärt förbättrad samtalskvalitet, som faktiskt var en av få punkter man kunde ha allvarliga anmärkningar mot på förra XM3-modellen.

Batteritiderna slutligen, har vässats ordentligt, med hela åtta timmars musiklyssning på en enda laddning med bullerdämpningen aktiverad (12 timmar utan ANC) och upp till hela 24 timmar tillsammans med laddfodralet. Fem minuters snabbladdning, ger timmes speltid. Vi hoppas hinna med ett test redan i sommarens dubbelnummer 7-8, som är ute i butik 13 juli; hos prenumeranter och på hemsidan upptill sex dagar innan dess.

Sonys nya WF-1000XM4 kommer ut på marknaden under juni månad och kostar 2.800 kronor.
Det nya, integrerade processorchipet V1.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår