Nyheter Hifimusik #4 2022

Hypermodern retro!

Koreanska HiFi Rose RA180 tar integrerade förstärkare till en ny nivå.

Nyligen överraskade streamingspecialisten HiFi Rose med en läcker integrerad förstärkare. RA180 liknar nått Nagra skulle kunna ta fram och är den totala motsatsen till firmans annars helt knapplösa streamers. Med sina fyra monosteg på 200W är den tänkt att användas för bi-amp och därför också ställbart aktivt högpassfilter (600Hz till 6kHz) med nivåjustering för två av monostegen. Slustegetsdelen bygger på GaN FET-teknik (Gallium Nitride) i vad som verkar vara en egen sorts kombinerad klass A/Klass D-lösning. Nätdelen på 2.5kW är byggd med switchande, så kallad SiC FET teknik och förstärkaren kan bryggkopplas till 2x400W i 8 ohm.
Förstärkare har MM och MC-steg med justerbara kurvor liksom tonkontroller. Priset för den här drömprodukten lär hamna runt 60.000 kronor.

HiFi Rose RA180 tillsammans med streamern RS150B.

Här alla funktioner, Notera den stora volymkontrollen med ställbar kugghjulskoppling för att justera balansen mellan vänster och höger kanal.
Förutom grammofoningång finns tre par obalanserade och ett par balanserade linjeingångar, utgång för subwoofer och nederst i mitten en omkopplare för bryggkoppling (BTL).
Ett snyggt och prydligt inre. Under den guldfärgade skärmkåpan sitter de fyra klass AD-slutstegen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår