Nyheter

New kid on the block!

Ny kompromisslös schweizisk tillverkare satsar på modern rörmagi.

Asketiska Zeiler Audio PR-01 har knappt kommit ut på marknaden innan ryktet börjat gå om att det handlar om en av marknadens mest avancerade och välbyggda rörförstärkare. Det minimalistiska försteg är helt direktlött (hard wire) med kryobehandlade kopparledare. Förstärkaren har två duotrioder per kanal och kretsarna är helt galvaniskt isolerade med signaltransformatorer från svenska Lundahl. Nätdelen med filterdrosslar är nogrant avskärmad och monterad på ett fjädrande subchassi för att minimera vibrationer.
Man har också matchande, lika välbyggda slutsteget PR-01 där man satsat på maximal ljudkvalitet varför det bara finns ett triodkopplat KT150-rör per kanal. Via C-kärnetrafos från Lundahl ger det 10W per kanal i 4 och 8 ohm.

Zeiler Audio 

Zeiler Audio PR-01 med sitt chassi urfräst ur aluminium har två par liggande trioder i signalkretsarna. Förstebget kan använda 12AX7 / ECC83 / ECC803S / eller E83CC-trioder.
Generöst med både in- och utgångar som alla är galvaniskt frånkopplade med in- och utgångstransformatorer. Förutom linjesignal har försteget också en grammofoningång för MM-pickup.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår