Nyheter Hifimusik #10 2023

Ny nivå!

Nya Canton Reference är inte bara proppfull av ny teknik utan har också en för Canton ovanligt organisk formgivning.

Den nya, intrikat byggda serien Canton Reference har den tyska firman tagit velat förna spjutspetsteknik med hantverksperfektion i ett helt nytt formspråk. Serien är sprängfylld med ny teknik, men där det viktigaste är nyutvecklade mellanregister- och baselement med koner i svart keramisk tungsten kallat BCT. De snabba konerna är framtagna för optimal balans mellan vikt, styvhet och inre dämpning. Diskanten använder snarlik  teknik, men med svarteloxerad keramiskt behandlad aluminium.
De minutiöst stagade lådorna är byggda i dämpat, flerlagersmaterial och har svepande, akustiskt optimerade linjer.
Serien består av fem golvmodeller, en stativmodell, en center och en subwoofer med 12-tummare med kon i keramiskt överdragen tungsten.
Störst är den 133-centimeter höga 3-vägaren Reference 1. Bilden visar näst största Reference 2, en dryga 1.2 meters golvmodellen på 62 kilo. 

Canton Reference 

Canton Reference 2.
Sprängskiss av Reference 1, nya Canton-seriens största modell. De många separata lådvolymerna ger också omsorgsfull tagning. Notera också reflexporten i botten.
2-vägaren Reference 9 och Reference Sub med 12-tums bas.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår