Nyheter Hifimusik #11 2023

Kolfiber, grafen och aluminium

Extremtillverkaren Magico kommer med ett bantat flaggskepp.

Efter lanseringen 2020 av Magico M9, den amerikanska extremtillverkarens ojämförligt mest avancerade högtalare någonsin, kommer nu M7, en ny, lite mer överkomlig (nåja) supergolvare och ett koncentrat av erfarenheten man fått under utvecklingen av referensen M9. Det handlar om en 4-vägare med sex egenutvecklade element som tillexempel den diamantbelagda (!) berylliumdiskanten framtagen för M9 för att driva upp det redan perfekta konmaterialet till sitt teoretiska ideal. Här finns ett 5-tums mellanregister med dubbla magneter och kon i bikakeformad aluminium överdragen på ut och insidan av grafen injicerad kolfiber. Den två 9-tums midbasarna överst är konstruerad likadant liksom också de nedersta dubbla 12-tumarna. Högtalarna har symmetriska filter är byggt med toppkomponenter från Mundorf och Duelund. Lådan är gjord av ett självbärande skal (monocoque) i kolfiber med front och baksida av aluminium och med ett inre komplicerat fackverk av stag och spännstänger.
M7 som är 164 cm hög, väger (håll i er!) närmare 240 kg. Priset lär ju bli därefter även om det ska vara en bråkdel av vad M9 kostar.

 

Magico M7 

Magico M7 - en reslig 4-vägare med två midbasar och dubbla 12-tummare.
M7 har 92 dBs känslighet och omfång från 18Hz till 50kHz.
Här syns mellanregister, midbas och baselement, alla med samma typ av kon med bikakekärna av aluminium emellan två skikt av kolfiber/grafen.
Filtret med toppkomponenter från Mundorf och som närmast, jättekondensatorer från danska Duelund.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår