Nyheter Nyhet EISA Awards

EISA AWARDS 2019-2020

Här är årets hifi-vinnare som vi på Hifi & Musik varit med och utsett. Här finns också en länk till listan på årets samtliga EISA-vinnare. Stort grattis till alla vinnarna, säger vi!

Annons:

Mer information om hemmabiovinnarna, hittar du på
Hemmabiotidningen.  Mer info om EISA här: eisa.eu.

Här är listan på samtliga vinnare

Annons:

EISA HÖGTALARE 2019-2020 Bowers & Wilkins 603 Bowers & Wilkins 600-serie har under årtionden satt en standard för överkomliga högtalare, och den senaste versionen är den hittills bästa. Det gäller inte minst den golvstående modellen 603, som har en mycket bra relation mellan pris och prestanda, tack vare teknik som lånats från företagets flaggskeppshögtalare från 800 Diamond-serien, hårt rationaliserat för att ge absolut bäst ljudvaluta för pengarna. Den avkopplade dubbeldome-diskanten och mellanregistrets Continuum-kon ger högtalarna detaljskärpa, fokus och närvaro, medans de dubbla basarna avstämda genom B&W:s egna Flowport säkerställer att högtalarna alltid låter fylligt och dramatiskt. Det här är en för pengarna förvånansvärt avancerad högtalardesign.
EISA DAC 2019-2020 Chord Electronics Qutest 2Qute har tagits fram som ersättare till den hyllade föregångaren 2Qute, men Chord Electronics Qutest skiljer ut sig från företagets andra DAC:ar, genom att den inte har någon inbyggd hörlursförstärkare, utan koncentrerar sig på att förmedla högkvalitativ digital-till-analog-omvandling. Den har byggts kring Chords hyllade FPGA DAC-arkitektur från Hugo 2, med såväl optiska som koaxiala digitalingångar, men även en isolerad USB-B-ingång för koppling till dator. Alltsamman huserat i en sedvanligt högkvalitativ aluminiumlåda, med analoga utgångar anpassade för slusteg, försteg och hörlursförstärkare. Är du ute efter en stor och dramatisk ljudåtergivning från en synnerligen kompakt D/A-omvandlare, har du hittat helt rätt!
EISA AKTIVA STEREOHÖGTALARE 2019-2020 ELAC Navis ARB-51 I ELAC:s nya giv av aktiva stereohögtalare, finns även den större golvmodellen ARF-51, som liksom den här belönade stativhögtalaren kombinerar speciellt utvecklade element med analoga delningsfilter, perfekt integrerade med de inbyggda förstärkarna för att ge ett ljud med uppseendeväckande precision och renhet. Genom att dedicera en förstärkare till varje element – diskanten är koncentriskt monterad i mellanregistret för ännu bättre fokus – försäkrar ELAC att de spelar till sin fulla kapacitet. Koppla högtalarna till en förförstärkare, DAC eller digitalspelare med variabel utnivå via RCA- eller XLR-kontakter, så har du ett komplett, helt optimerat system. Du kan till och med koppla högtalarna trådlöst genom att använda någon av ELAC:s AirX2-hubbar. Helt briljant!
EISA HÖRLURAR 2019-2020 Focal Elegia Elegia är Focals första slutna audiofilhörlur, som för samman en hel rad av företagets egna teknologier för att skapa en kraftfull men ändå exakt ljudåtergivning. Bland dessa kan nämnas Focals M-formade driver som ger en större ljudalstrande yta, en helt friliggande talspole samt en ultratunn kantupphängning som håller elementet i ett stadigt grepp. Den lättdrivna Elegia-hörluren levererar ett brett frekvensomfång, från djupaste bas till de mest subtila ambienta nyanserna, inte minst med hjälp av den ljudisolerade, slutna konstruktionen. De är härliga att lyssna på musik med och sköna att bära, vare sig du är hemma eller ute på vift.
EISA HIGH-END FÖRSTÄRKARE 2019-2020 Hegel H390 Vid ett första ögonkast, ser Hegels nya H390 ut som en bantad, mer överkomlig version av det norska företages stora H590. Vilket knappast är förvånande, eftersom det är precis vad den är. Men inte bara det, eftersom H390 är nästan lika högpresterande som sin storebror, till runt halva priset! Det betyder att den har förmågan att genom sina 2x250 watt har förmågan att driva i princip alla högtalare på marknaden till häpnadsväckande nivåer, men har också inbyggd UPnP- och AirPlay 2-streaming, Roon Ready-certifiering samt MQA- och DSD-uppspelning. Koppla in digitala eller analoga källor eller spela upp favoritmusiken via din mobil – den här superflexibla men ändå stramt formgivna förstärkaren fixar det mesta.
EISA HI-FI UPPGRADERING 2019-2020 IsoAcoustics GAIA Vi vet alla om vinsterna med att isolera vår hifi-elektronik från omgivningen för att den ska kunna prestera sitt bästa. Men, innan du hört IsoAcoustics GAIA-fötter, har du nog inte riktigt förstått exakt hur viktigt det är även för våra högtalare. De cylindriska GAIA-fötterna visar med eftertryck att det finns mycket att göra bortom de konventionella spikarna… De skruvas in som vanligt i botten av högtalarna, och isolerar därmed kabinettet från vibrationer och undertrycker alla tendenser för högtalarna att röra på sig. Typiskt har de effekten att avsevärt sänka brusgolvet, förbättra stereofokus och strama upp basen. Med ett hölje i förkromat rostfritt stål ser de mycket prydliga ut och med förmågan att bära högtalare upptill 100 kg, kommer du häpna över vilka förbättringar de gör för den musikaliska helhetsupplevelsen.
EISA AV-ACCESSOAR 2019-2020 IsoTek SMART Delta Varje AV-system behöver kraft – mycket kraft – men det krävs ren ström för att dina ljud- och videokomponenter ska kunna leverera maximalt. IsoTeks SMART Power skyddar mot överspänning och strömspikar och erbjuder fullt programmerbart på- och avslag. Med kontroll över LAN eller Wi-Fi kan du ställa in ordningsföljden på/av, tilldela namn till var och en av enhetens uttag och till och med ställa in allt och "köra" det från en app på din telefon. De kallar det inte "SMART" för ingenting – och dess effekt på systemets prestanda är minst lika imponerande.
EISA TRÅDLÖSA STEREOHÖGTALARE 2019-2020 KEF LSX KEF väckte en hel del uppståndelse när man lanserade den trådlösa versionen av den EISA Awards-vinnande LS50-högtalaren och i en handvändning transformerade en redan mycket framgångsrik design till ett komplett hifi-system. Med LSX gör man konceptet mer kompakt och överkomligt, när man drar nytta av företagets expertis om såväl högtalarelement som förstärkare och trådlös signalöverföring, förpackat i härligt tygdesignade lådor som finns tillgängliga i ett stort antal uppseendeväckande färger. Med Apple AirPlay 2 och Bluetooth inbyggt, men också tillgång till Spotify Connect och Tidal och styrning via mobilen, är det här ett fullgånget, tämligen komplett hifi-system som lär tillfredsställa de flesta behov.
EISA HIGH-END HÖGTALARE 2019-2020 KEF R11 KEF har utvecklat och tillverkat fantastiska högtalare i nästan 60 år, men har nått nya höjder i stil, prestanda och prisvärdhet med den nya R-serien. Golvhögtalaren R11 samlar alla delar av den succén, från den senaste generationen koaxiala Uni-Q-element för bästa möjliga ljudbild och fokus, anodiserade för att perfekt matcha urvalet av utsökta kabinettutföranden till de smarta, mikroperforerade elementgrillarna, som i en handvändning löst det gamla ”av- eller påproblemet”. Det har utmynnat i en slank högtalare kapabel till ett stort, rikt och verkligen rumsfyllande ljud, fullpackat med detaljer och musikalisk inlevelse. Och med en design som försäkrar att de ser minst lika imponerande ut som de låter.
EISA KOMPAKT STEREOSYSTEM 2019-2020 Marantz Melody-X (M-CR612) Genom att kombinera lättsamt handhavande med flexibilitet och slående prestanda, har Marantz Melody-serie av kompaktsystem länge hyllats av designmedvetna musikentusiaster. Melody X, eller M-CR612 som är det mer formella namnet, är bäst hittills. Den finns tillgänglig i endera högglanssvart eller klassisk Marantz champagnefärg, kombinerar den CD-uppspelning med nätverksuppspelning och strömningstjänster som Spotify, TuneIn-radio, Tidal, DAB+/FM-radio samt såväl analoga som digitala ingångar, så att du också kan koppla in TV:n. Den är även kompatibel med HEOS, med allt vad det innebär av trådlös multirumskompabilitet, men också röststyrning via såväl Amazon Alexa som Google Assistant och Apple Siri. Lägg till den redan långa listan av funktioner möjligheten att driva två uppsättningar stereohögtalare, med separata volyminställningar, eller att dubblera effekten till ett par, och du har ett anmärkningsvärt flexibelt och välljudande kompaktsystem.
EISA SKIVSPELARE 2019-2020 MoFi UltraDeck+M UltraDeck+M kommer från samma bolag som gav och fortsätter ge oss högklassiga Mobile Fidelity Sound Lab-pressningar. Skivspelaren är inte bara högklassig, utan också en helt komplett lösning för att spela dina skivor. Den levereras med en förinstallerad MoFi MasterTracker MM-pickup (Moving Magnet) av hög kvalitet, vilket innebär att du kan börja spela skivor ett par minuter efter att spelaren packats upp! Den är rakt igenom gediget konstruerad och byggd, för bästa precision och kvalitet, med insatser från några av de tyngsta namnen inom vinylvärlden. Det här innebär en granitfast och stabil avspelning, där den påkostade pickupen verkligen kryper in under skinnet på musiken du spelar och eftertryckligen visar på ingenjörsskapen och prisvärdheten som den här produkten erbjuder.
EISA STATIVHÖGTALARE 2019-2020 Monitor Audio Gold 100 Med årtionden av succéer med såväl stora som små högtalare bakom sig, är Monitor Audio Gold 100 en stativmodell med ett stort ljud som trotsar den kompakta formen. Med den senaste versionen av företagets C-CAM-elementteknologi, med en keram/aluminium-magnesium-konstruktion för maximal lätthet och styvhet, förmedlar den ljudet med härlig snärt, detaljskärpa och kraft, med perfekt integration elementen emellan, och en förvånansvärt djup och följsam basåtergivning. Lägg till detta Monitor Audios erkända kvalitetskänsla och en smakfull samling utföranden att välja mellan och du får en verkligt överlägsen och kompakt högtalardesign.
EISA NÄTVERKS-DAC 2019-2020 Mytek Brooklyn Bridge Som namnet mer än antyder, är Myteks senaste produkt tänkt som en brygga mellan din nätverksbaserade musik och hifi-system – men den är så mycket mer än bara det. I grunden bygger den på företagets DAC+-design, men lägger till en nätverksspelare och komplett försteg till DAC:en. Helt komplett, med såväl linje- som grammofon och digitala ingångar, RCA och XLR samt hörlursuttag. Den sköts via telefon eller platta och spelar upp från nätverket, via Roon eller strömmande tjänster som Qobus och Tidal eller dator eller USB-lagrade filer via USB. Det här må vara en kompakt men samtidigt anmärkningsvärt flexibel nätverkslösning, med ljud i absolut toppklass.
EISA SMART FÖRSTÄRKARE 2019-2020 NAD M10 Det tog ett tag för NAD att gå in på arenan för allt-i-ett nätverksbaserade musiklösningar, men M10 var värd varje minut av väntan, eftersom den här lilla förstärkaren är en komplett lösning, förutom att addera dina favorithögtalare. Den dramatiskt stora och breda touchdisplayen sätter tonen direkt och låter dig få del av M10:ans alla funktioner på ett lättsamt sätt. Dessa inkluderar ett brett stöd av musiktjänster och BluOS som tillåter multirumsuppspelning tillsammans med Bluesound-produkter, Bluetooth och AirPlay 2, plus digitala och analoga ingångar samt HDMI-ARC för koppling till TV:n. Dessutom Dirac Live rumskorrektion för att optimera ljudåtergivningen. Sist men inte minst, låter NAD:s HybridDigital-förstärkare dig driva i princip vilka högtalare som helst – den här förstärkaren tar modern musikuppspelning till nya höjder.
EISA ALLT-I-ETT-SYSTEM 2019-2020 Naim Mu-so 2nd Generation Naim skapade en helt ny kategori när man först lanserade Mu-so: ett högkvalitativt allt-i-ett-system för strömmande musik. Med Mu-so 2nd Generation, har man tagit det vinnande konceptet ännu några avgörande steg uppåt och framåt, med såväl fler funktioner som ännu bättre ljudkvalitet, det senare genom nya högtalarelement som tagits fram tillsammans med koncernkollegan Focal, och gjort Mu-so 2nd Gen till en ännu mer helgjuten 1-boxlösning för rumsfyllande musikåtergivning. Naims Future Platform har bidragit till ännu fler strömningsmöjligheter, vilket inkluderar ljudfiler upp till 32 bitar/384 kHz och en hel hög nya tjänster via Chromecast. Genom en HDMI-ARC-kontakt kan Mu-so numer också uppgradera TV-ljudet till nya nivåer, men i slutändan är det ändå den totala ljudkvaliteten som imponerar mest: vidöppet, snabbt, detaljerat och likväl med övertygande tyngd och kraft, sätter Mu-so standarden för hur bra en allt-i-ett-lösning kan göras.
EISA STEREOSYSTEM 2019-2020 Primare I35/CD35 Prisma Primare har vunnit EISA Awards tidigare och fortsätter på den vinnande vägen med den här I35-förstärkaren och CD-/nätverksspelaren CD35 Prisma. Förstärkaren sjunger enkelhetens lov, men låter fantastiskt, med en analog design som levererar ordentligt med kraft genom företagets egna UFPD 2-förstärkning. Den modulära designen betyder att du när som helst kan addera Primares DAC-kort men också Prisma nätverks/multirums-modul, om så skulle behövas. CD35 kan gå från ren transport till fullt ut digital genom Prisma, med såväl kablad som trådlös koppling med AirPlay, Bluetooth och Spotify Connect samt tillgång till tusentals strömningstjänster genom Chromecast. Det här är så mycket mer än ett ”vanligt” CD-spelar/förstärkar-system: det är framtiden för högupplöst hifi-återgivning.
EISA DIGITAL SIGNALKÄLLA 2019-2020 Pro-Ject CD Box RS2 T/Pre Box RS2 Digital Pro-Ject må vara mest kända för sina analoga skivspelare, men bygger stadigt upp en allt större renommé inom digital audio – och den här separata CD-transport/DAC-förstegslösningen, är de hittills helt klart mest imponerande produkterna. Transporten CD Box RS2 T har konstruerats helt från grunden, med en anpassad CD-Pro 8-mekanism, med aluminium/kolfiber-chassi och state-of-the-art-elektronik för att läsa skivorna. De digitala ingångarna till den extremt flexibla Pre Box RS2 Digital DAC inkluderar till och med HDMI, med dedikerad klocksynkronisering. Den senare har även Bluetooth, USB-B, koaxiala och optiska digitalingångar, med valmöjlighet mellan rör- eller transistordrivet utgångssteg. Här finns också fullständigt MQA-stöd, hela sju digitala filter som sammantaget innebär att den här kombinationen levererar CD- och högupplöst digitalljud med en stor variation av utsökta smaker. En ljudåtergivning av högsta audiofilkvalitet, dessutom med superb flexibilitet förpackat i två anmärkningsvärt kompakta lådor.
EISA BÄSTA KÖP-SKIVSPELARE 2019-2020 Pro-Ject X1 Namnet Pro-Ject är synonymt med prisvärda skivspelare tillverkade i Europa. Sedan starten 1991 har företaget sannerligen varit ledande i den nya vinyl-boomen och X1 är den senaste inkarnationen av den klassiska Pro-Ject 1-spelaren, som allt startade med. Om man tittar bortom högglansfinishen som åstadkoms genom åtta lager av lackning och handpolering – ja, på en överkomlig spelare – finner man att i princip varje del av konstruktionen förbättrats och förfinats. I allt från MDF-plinten till tallriken, motorupphängningen och hastighetskontrollen samt tonarmen i en kolfiber/aluminium-sandwich-konstruktion. Till och med den medföljande pickupen är ny, tillverkad av Ortofon efter Pro-Jects önskemål. Det här är med största säkerhet den bästa kompletta skivspelaren du kan hitta på marknaden under 10.000 kronor.
EISA BÄSTA KÖP-FÖRSTÄRKARE 2019-2020 Rotel A11 Med en historia som sträcker sig nästan 60 år bakåt i tiden, har överkomliga förstärkare utan lull-lull men med massor av prestanda alltid haft en central roll för Rotel. A11 heter det senaste tillskottet till den här illustra skaran – och den är ett riktigt fynd! Byggd kring Rotels klassiska klass AB-design, är den modest specificerad till 50 watt per kanal, med en vettig uppsättning ingångar för den moderne användaren: fyra linjeingångar och en för skivspelare (Moving Magnet) samt aptX Bluetooth för trådlöst strömmande ljud från portabla källor. Lägg till detta ljudkvaliteten som åstadkoms genom noggrann design och användandet av Rotel-specifika komponenter och du får en sällsynt attraktiv integrerad förstärkare som sätter musiken i första rummet.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår