Test Hifimusik #7-8 2020

Nu som in-ear

Vi gillade verkligen Huaweis helt trådlösa och bullerdämpande snäckor för ytteröret. För ett tag sedan släppte man en betydligt billigare men ändå vässad in-ear-variant, som vi testade i H&M nr 7-8.

I slutet av förra året kom kinesiska Huawei med något av en hörlurssensation: ett par pluttlurar (alltså inte in-ear) med bullerdämpning. Och som det visade sig: med riktigt bra ljud, vilket även gällde och fortfarande gäller basåtergivningen.

Priset för FreeBuds 3 låg vid introduktionen på en passande (hög) nivå på 2.000 kronor och finns fortfarande i sortimentet.

Men nu introducerar man FreeBuds 3i, som är ett par förbättrade in-ear-lurar på samma tema.

Med förbättrad bullerdämpning med dubbla mikrofoner, som förbättrar även samtalsljudet. Tre lägen finns att välja mellan, om man vill: NC, NC av samt Ambient Aware (långa tryck). Play/paus och svara, sker genom dubbla snabba tryck. Detta och annat kan finjusteras i AI Life-appen, som exempelvis vad ett långt tryck på den vänstra luren ska styra, exempelvis en röstassistent.

FreeBuds 3i har individuell koppling till höger respektive vänster lur och cirka 3,5 timmars angiven musiklyssning, utan bullerdämpning, på en laddning. Totalt 14,5 timmar med fodralet. Till moderna Huawei-telefoner kopplar lurarna upp sig automatiskt, men med annan utrustning får man trycka på den infällda knappen på laddfodralet, som kan vara lite kinkig att hitta!

Man har jobbat mycket med ergonomin och de sitter också riktigt bra och skönt i öronen, där jag valde de något större gummipluttarna. Dessa formar sig lätt ovala, på grund av den ovalt formade ljudledaren, som ser ut ungefär så här: 0. Lite som en oval bilbana, med andra ord. Själva drivern är rejält tilltagen med en diameter på 10 millimeter.

De presterar mycket bra samtalskvalitet på båda sidor av samtalet, även vid cykling och vinddrag.

Men ljudkvaliteten med musiklyssning då? Jo tack, dessa in-ear-lurar låter mycket bra, föga förvånande fylligare med (ännu) mer bas jämfört med FreeBuds 3, men nya 3i håller hög ljudkvalitet också i övriga register.

Det känns som att helheten fått mer fokus på 3i, med en riktigt bra balans registren emellan, men överlag också ljudkvalitet på en riktigt, riktigt hög nivå. Jag har svårt att hitta skarpa invändningar, faktiskt. Basen är fastare och bättre utmejslad hos den nya 3i-modellen. Kortfattat kan man nog säga att de låter mer naturligt och överlag bättre. Gamla 3-modellen vid en strikt jämförelse lite bumligare och aningens splittrad i musikpresentationen.

Okej, vare sig ljudkvalitet eller bullerdämpning ligger på riktigt samma höga nivå som Technics EAH-AZ70W som vi testade ungefär samtidigt (H&M nr 7-8/2020), men då ligger priset på FreeBuds 3i också en bra bit under hälften av vad Technics-lurarna betingar. Bullerdämpningen på FreeBuds 3i är faktiskt väldigt bra och det är nog främst där, samt i basåtergivningen, som man lättast hittar förbättringarna jämfört med den dyrare ursprungsmodellen 3.

Jonas Bryngelsson

 

Huawei Freebuds 3i

Funktion Helt trådlösa in-ear-lurar med ANC

Pris 1.190 kr

Info https://consumer.huawei.com/se

Huawei FreeBuds 3i
Tillsammans med laddfodralet uppnår man en maximal speltid på 14,5 timmar.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår