Test Extra Material Hifimusik #4 2021

Test! Nätverksförstärkare

Vi kubmätte effekterna på de tre nätverksförstärkarna vi testar i H&M nr 4/2021, men av någon anledning föll tabellen bort från tidningen. Vi reparerar skadan här och nu!

Så här ser de uppmätta, dynamiska effekterna ut på de tre nätverksförstärkarna vi testar i Hifi & Musik nr 4/2021:

 

                      Bluesound    Sonos            Harman/Kardon              

8 ohm           89W              135W            122W                                 

4 ohm           137W            262W            238W                                 

2 ohm           185W            296W            199W                             

 

Det kan vara krångligt nog att mäta förstärkare med inte bara klass D-teknik utan också switchande nätdelar. Lägg till det nätverkskoppling, och det kan bli extremt tålamodskrävande. För att inte tala om den tidsfördröjning som den analoga signalen får genom enheternas signalbehandling. Harman/Kardon Citation Amp tar nog rekordet med över 100 millisekunders fördröjning. Därför beslöt vi oss för att bara mäta rent resistivt (0 grader) men också att helt och hållet skippa 1 ohms last.

Alla tre mäter riktigt bra. Bluesound Powernode 2i lämnar precis som specen antyder, minst effekt, men ökar hela vägen ner och i 2 ohms last ligger den inte långt bakom Harman/Kardon. Mest effekt lämnar Sonos AMP, inte minst i 2 ohms last, där den ligger cirka 100 watt över de båda konkurrenterna, och därmed kan ha fortsatt god kontroll över högtalarkonerna även när volymen vrids upp ordentligt.

Hela testet finns att läsa i Hifi & Musik nr 4/2021, som kan köpas i kiosk/affär från och med 6 april, eller digitalt här bredvid från och med 1 april. Du som är Hifi & Musik-prenumerant, kan logga in med prenumerations- respektive postnummer och läsa alldeles gratis!

 

Uppmätta effekter

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår