Musik Extra Material

Fem Fräsiga Bitar

Tomas Grips Fem fräsiga bitar råkade falla bort från Hifi & Musik nr 9/2022, men kommer här istället!

The Photocopies: Surrender

Bandet kommer ursprungligen från London men huserar numera i Ann Harbour, Michigan. De har släppt en radda fina popsinglar det senaste året, men ingen är nog finare än denna Teenage Fanclub-doftande pärla.

 

Rhett Miller: Follow You Home 

Som sångare i den utomordentliga alt country-orkestern Old 97's är Rhett Miller ett aktat namn, men personligen värdesätter jag nog hans två poppiga soloskivor från 2002 och 2006 högre. Skivan "The Misfit" kommer i september och första smakprovet lovar gott.

 

Steve Yanek: All The Sorrow

En av många fina bitar från albumet "Long Overdue", som kanske, kanske kan innebära ett genombrott för denne LA-baserade doldis. Ekon hörs från Jackson Browne såväl som från alla de vanliga heartland-namnen. 

 

Jack White: A Tip From You To Me

Visst gjorde han avtryck med The White Stripes, men musikaliskt har jag alltid tyckt att han varit rejält överskattad. Nu verkar han dock hittat en sen formtopp. Nya skivan inleds storartat med denna rökare. Och visst är lånet från Stairway To Heaven medvetet?

 

Amanda Shires: Empty Cups

Hon har spelat fiol bakom några av Nashvilles stora, gjort flera fina soloalbum och toppat countrylistan som medlem i supergruppen The Highwomen. Nu har hon en ny skiva ute och bäst är titelspåret: en urtjusig ballad som låter lika delar Dolly och Brandi.

 

Fem fräsiga bitar – och mängder av annan ny musik – återfinns här:

https://open.spotify.com/playlist/1BZ8HMxlCUOYGgxYMbmUwu?si=92f33e12e03445cf

En av september månads fem mest fräsiga bitar: Empty Cups med Amanda Shires.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår