Rättelser Hifimusik #6 2020

Har visst USB!

I Hifi & Musik nr 6, råkar vi felaktigt påstå att Chord Qutest inte har någon USB-ingång. Det har den visst!

Qutest är den lilla men högexplosiva Chord-DAC:en vi testade i nr 6/2020, på sidorna 62-63. Den fick goda betyg, men ett minustecken för att den saknar USB-B, vilket ju är helt fel! Den har visst en USB-B-ingång för att koppla in dator eller dedikerade digitalspelare. I faktarutan står det dessutom att den har USB-A, vilket den alltså inte har: det ska stå USB-B!

Vi skyller på Tryckfels-Nisse, men också att den under testets gång så ofta kamperade ihop med Meridians digitalspelare 210, som faktiskt saknar USB-B-utgång!

Nej, den enda lilla kritik som kan riktast mot Qutest vad gäller koppling, är i så fall att den saknar sedvanlig elektrisk RCA-ingång, men kan å andra sidan stoltsera med dubbla BNC-kontakter, som ju är en bättre kontaktstandard. Saknar spelaren man vill ansluta BNC-kontakt, får man skaffa en kabel med RCA i ena änden och BNC i den andra, eller använda sig av en adapter.

USB-B-ingången längst till vänster på Chord Qutest.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår