Nyhet Reportage

Take5 igen

Efter ett års uppehåll under pandemin, blev det Take5-mässa på Ulfsunda slott igen, nu i höstas.

Det är Bromma-baserade Marcus Fordal och hans bolag Perfect Sense som arrangerar mässan Take5.

Förra gången var också premiär och namnet kom av att Perfect Sense under 2019 firade 5-årsjubileum. Under pandemiåret 2020 blev det så klart ingen mässa, men i år lyckades man, kort efter att restriktionerna hävts. Och innan de återigen börjar återinföras i och med Omikron-varianten av det förhatliga viruset.

Årets upplaga var betydligt större än premiärårets och i princip alla rum hade representanter från tillverkare och distributörer som skötte demonstrationerna.

Det var en snudd på overklig känsla, att i alla fall så smått tränga ihop sig flera stycken i ett och samma lyssningsrum igen…

Audiovector-VD:n Mads Klifoth var en av alla celebra gäster som kallats in. I det här stora rummet var högtalarna R6-seriens bästa modell Arreté som förtjänstfullt drevs av rörförstärkaren Viva Solistino. Signalen från Innuos Statement-spelare och Tambaqui-DAC/streamer från Mola Mola.
Mikael Lindström demonstrerade sina alldeles egna högtalare, Lindström Audio NEXTGEN, med mottaktskopplade 8-tummare i en helt öppen konstruktion med hjälp av de pyttesmå monorörstegen The Audion från ADG. Signalkälla och försteg var Lumin X1.
Marten-distributören Klarsund hade ett stort, eget rum och högst troligt mässans mest imponerande rigg, under ledning av Timo Engström (stående till höger). Högtalare var Martens Parker Trio Diamond Edition med elektronik från MSB: stereoslutsteget S202 och Premiere DAC, men även P8 och P3 från Keces, Roon Server och genomgående Origo-kablar från Jorma. På ”torrdemo” fanns bland annat integrerade Engström Arne och skivspelare från Reed.
Två hifi-kändisar kom med på bild i ”hörlursrummet”, som sköttes av Audeze-distributören Kurt från Manufaktum längst till vänster. Till höger om honom Sven Bilén, före detta redaktör på High Fidelity och Nomono. Stående längst till höger, Sveriges kanske meste hifi-kändis Sten Ljunggren.
Ett av de mindre rummen sköttes av brittiska Innous Stephen Healy med hjälp QX-5 DAC/streamer från Ayre, integrerade Boulder 866 och som pricken över i rejäla KIM från FinkTeam.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår